Hardwarium: Samsung Galaxy Nexus, Motorola Droid Razr, Lytro

Hardwarium: Samsung Galaxy Nexus, Motorola Droid Razr, Lytro
Srdcem telefonu je dvoujádrový procesor běžící s taktem 1,2 GHz. Paměť RAM 1 GB. Vnitřní paměť 16 nebo 32 GB. Z senzorů zaujme především barometr, jehož úlohou není předpovídání počasí, ale rychlejší lokalizace GPS. Dalšími senzory pak jsou akcelerometr, kompas, proximity senzor a gyroskop. Komunikovat telefon dokáže přes Wi-Fi, Bluetooth, USB a NFC. Rozměry  jsou 135,5 x 67,94 x 8,94 mm. Váha 135 g. Baterie Li-on o kapacitě 1750 mAh. V české republice by se měl telefon objevit na konci listopadu. Odhadovaná cena se blíží k hranici 15 000 Kč.
Motorola Droid Razr - nejtenčí z tenkých Americká společnost Motorola představila nový chytrý telefon Droid Razr, běžící na platformě Android, kterým se snaží navázat na svůj legendární sem let starý véčkový model Razr. Hlavním tahákem nového modelu je mimo standardně vysokého výkonu především kvalitní zpracování. Hliník se střídá s plastem. Zadní část zdobí kevlarová vlákna. Vysokou odolnost 4,3" Super AMLOED displeje s rozlišením 540 x 960 px má na starosti Coming Gorilla Glass.
Dvoujádrový procesor Razru je taktována na 1,2 GHz. Paměť RAM 1 GB. Fotografování a video má na starosti zadní 8 Mpx fotoaparát vybavený LED bleskem. Vpředu telefonu umístěná 1,3 Mpx kamera má na starosti video hovory. Z senzorů se v telefonu nachází GPS, digitální kompas a akcelerometr. Konektivita je možná skrze Wi-Fi, Bluetooth a USB. Baterie by měla mít kapacitu 1 780 mAh. Rozměry telefonu jsou 131 x 69 x 7,1 mm. Váha 127 g. Na trhu by se měl Droid Razr objevit v průběhu listopadu. Cena se předpokládá kolem 15 000 Kč
Asus Lamborghini VX6S - závoďák mezi netbooky O tom, že i netbook může dosahovat slušného výkonu a rychlosti a tak v ničem nezaostávat za klasickými notebooky nás brzy přesvědčí tchajwanská společnost Asus a to s modelem Lamborghiny VX6S.  Mimo nádherného vzhledu, na kterém by se údajně měli podílet i samotní designéři italské automobilky Lamborghini a kvalitního zpracování se můžeme těšit i vysoký výkon o který se stará především dvoujádrový procesor Intel Atom D2700 s taktem 2,13 GHz a grafická karta AMD Radeon  HD 6470M.
Foto: SAMSUNG.COM
Datarama
22. 10. 2011 15:12

Hardwarium - Každý týden přináší Datarama výběr krátkých zpráv ze světa hardwaru. Uniklé fotografie prototypů, vylepšováky, specifikace a tipy na hračky pro dospělé i děti.

 

Právě se děje

Další zprávy