Půjde tablet Surface Pro do prodeje od 29. ledna?

tl
14. 1. 2013 10:49
Nový tablet od Microsoftu půjde po krku ultrabookům. Zřejmě od konce ledna
Foto: Reuters

Microsoft sice na konci minulého roku prozradil, kolik bude stát jeho nový tablet Surface Pro, zatím ale oficiálně nepotvrdil, kdy se tato novinka má začít prodávat. Pouze naznačil, že by se tak mělo stát počátkem roku 2013.

Server Softpedia, který se odkazuje na zdroj blízký sídlu Microsoftu v americkém Redmondu, tvrdí, že softwarový gigant plánuje zahájení prodeje nového tabletu na 29. ledna. Microsoft pravděpodobně uvedení tabletu na leden skutečně plánoval, ale vzhledem k tomu, že se k žádnému konkrétnímu datu zatím nevyjádřil, je možné, že se vydání Surface Pro opozdí.

Cena Surface Pro bude začínat na 899 dolarech (asi 21 000 s daní) za 64GB verzi. Verze s vnitřním úložištěm 128 GB bude k dostání za 999 dolarů, což je v přepočtu asi 23 000 Kč s DPH. Tyto ceny jsou výrazně vyšší než ceny jiných tabletů, což je způsobeno tím, že Surface Pro má svou výbavou konkurovat spíše MacBooku Air a ultrabookům.

Na rozdíl od svého předchůdce Surface, který je založen na architektuře ARM a běží na systému Windows RT, bude Surface Pro dodáván s Windows 8 a spustí i starší aplikace, které byly napsány pro platformu x86. To v praxi znamená, že na Surface Pro bude možné spustit stejné programy jako na běžném PC.

 

Právě se děje

Další zprávy