Apple testuje iPhone 6 a iOS 7, přeskočí iPhone 5S

tl
2. 1. 2013 15:43
Apple vyvíjí nový iPhone. Na jeho vydání si ale ještě počkáme
Anthony Fletch from Paris poses with his iPhone 5 after being the first customer at an Apple store in Paris September 21, 2012. Apple Inc's iPhone 5 hit stores around the globe on Friday, with fans snapping up the device that is expected to fuel a huge holiday quarter for the consumer giant. REUTERS/Jacky Naegelen (FRANCE - Tags: BUSINESS TELECOMS) Published: Zář. 21, 2012, 9:20 dop.
Anthony Fletch from Paris poses with his iPhone 5 after being the first customer at an Apple store in Paris September 21, 2012. Apple Inc's iPhone 5 hit stores around the globe on Friday, with fans snapping up the device that is expected to fuel a huge holiday quarter for the consumer giant. REUTERS/Jacky Naegelen (FRANCE - Tags: BUSINESS TELECOMS) Published: Zář. 21, 2012, 9:20 dop. | Foto: Reuters

Někteří vývojáři tvrdí, že jejich aplikace začalo používat nové zařízení, které by podle všeho mělo být příštím iPhonem. Ten navíc zřejmě už běží na nové verzi systému iOS.

Zařízení je označeno jako iPhone 6, 1 a podle jeho IP adresy bylo používáno přímo z Cupertina v Kalifornii, kde sídlí společnost Apple. Vzhledem k tomu, že iPhone 5 je označován také jako iPhone 5, 1 nebo 5, 2, vypadá to, že příští iPhone se nebude jmenovat 5S, jak se původně očekávalo, ale půjde rovnou o novou generaci s šestkou v názvu.

Označení nové verze iOS je již méně matoucí. Zařízení, kterého si vývojáři začali všímat, totiž běží na systému iOS 7, který není ničím jiným, než dalším velkým updatem tohoto systému pro iPhony a iPady.

Jaké novinky příští iPhone a iOS přinesou a kdy bude telefon s novým systémem představen samozřejmě zatím nikdo neví. Podle většiny názorů by měl ale Apple své nové výtvory vypustit na trh letos v září, tedy rok po představení iPhonu 5.

 

Právě se děje

Další zprávy