Z iPhonu se může stát zbraň. Stačí koupit nový kryt

tl
15. 11. 2012 18:06
K sebeobraně lze použít i telefon. Stačí mít ten správný kryt
Foto: 1777.de

Pro iPhone už bylo vyrobeno mnoho originálních obalů, ať už v podobě starého foťáku, walkmanu nebo audiokazety. Ve Spojených státech už ale vznikl i obal, který telefon promění ve zbraň.

Scott McPherson přemýšlel nad nejvhodnějším přenositelným obranným zařízením, který by jeho dcera mohla neustále nosit u sebe a s jeho pomocí se bránit případnému útoku. Po čase mu došlo, že většina mladých lidí, včetně jeho dcery, nikdy nikam neodchází bez svého telefonu. Vymyslel tak kryt pro iPhone, který je zároveň pepřovým sprejem.

Telefon s paralyzérem nebo pepřovým sprejem

Spraytect, jak se obal nazývá, je v podstatě obyčejný plastový kryt, ve kterém je umístěna malá nádržka naplněná nebezpečným sprejem. Při případné nutnosti jeho použití potom stačí odebrat pojistku a stříknout útočníkovi obsah nádržky do očí.

Sprytect ale není prvním obalem pro iPhone, který byl vytvořen pro účely sebeobrany. Na začátku letošního roku představila firma Yellow Jacket svůj vlastní výrobek, který je kromě krytu na telefon také malým paralyzérem, který dokáže útočníka okamžitě eliminovat. Obal Coyote Case zase během přepadení odešle GPS souřadnice oběti na pohotovostní linku a spustí alarm o hlasitosti 100dB, který přivolá pomoc.

 

Právě se děje

Další zprávy