Portál eReading vytvořil svižnou českou čtečku

tl
14. 11. 2012 15:55
Český portál s knihami vydává svou třetí čtečku. Tentokrát bez klávesnice
Foto: ereading.cz

Největší český portál s elektronickými knihami eReading.cz už před více než rokem vypustil na trh první čtečku knih s českou lokalizací. Přestože světu čteček vládne především Kindle od Amazonu, čtečka od eReading si u českých zákazníků našla své místo.

Kromě české lokalizace jsou velkou výhodou čteček eReading jejich jednoduché uživatelské prostředí a snadný přístup do e-shopu eReading.cz přímo ze čtečky. Zahraniční čtečky totiž kromě českého jazyka také často nepodporují ani nákup knih přímo ze zařízení a uživatelé s menšími zkušenostmi s počítači a se slabšími znalostmi angličtiny tak mohou mít s jejich používáním problémy.

eReading už je svižná jako konkurenční čtečky

Během letošního léta eReading.cz představilo svojí další čtečku eReading Second Edition. Design čtečky se oproti předešlé generaci sice nezměnil, čtečka ale rozhodně stejná nezůstala.

Zatímco první generaci čteček eReading byl vytýkán především slabší hardware, kvůli kterému byla čtečka výrazně pomalejší než její konkurenti, druhá generace přinesla nový 800Mhz procesor, který fungování čtečky třikrát urychlil, a její největší vadu tak odstranil. Kromě svižnějšího procesoru navíc přibyla i možnost automatického zasílání předplacených periodik přímo do čtečky.

Klávesnici nahradily šipky

Portál eReading.cz se rozhodl, že s vývojem vlastních čteček bude nadále pokračovat a představil v pořadí třetí zařízení. Tentokrát výrobce oproti předešlým generacím poměrně významně pozměnil podobu čtečky.

Z její výbavy tak zmizela hardwarová klávesnice, kterou nahradily šipky. Co naopak přibylo, je tlačítko pro otáčení stránek na pravé straně displeje, které u prvních dvou generací chybělo. Kromě vzhledových změn se zdvojnásobila vnitřní paměť čtečky na 4GB, kterou je navíc možné rozšířit pomocí paměťové karty.

 

Právě se děje

Další zprávy