Google+ po roce existence? Jedna velká nuda

tl
30. 5. 2012 20:00
Podaří se někdy Googlu oživit svou sociální síť?

Sociální síť Google+ se sice už může pyšnit tím, že přesáhla hranici sto milionů zaregistrovaných uživatelů, statistiky ale ukazují, že poté, co se do sítě někdo poprvé přihlásí, velice rychle o její využívání ztratí zájem.

Když se před rokem sociální síť od Googlu uživatelům otevřela, mnozí si ji velice pochvalovali a rozhodli se tam přejít z konkurenčního Facebooku. Početnější skupina pesimistů ale proti tomu namítala, že i přes slušné provedení zůstane Google+ opuštěným městem duchů.

Tato kritika se po čase ukázala jako oprávněná. Ukazuje to poslední statistika společnosti RJMetrics, podle které sice Google Plus má  miliony uživatelů, ale velká část z nich se na síť zpravidla vůbec nevrací, a to jednoduše proto, že se tam nic neděje. Průměrný příspěvek má méně než jeden komentář a jedno sdílení, což znamená, že většina příspěvků zůstává bez povšimnutí okolí. Tento nedostatek „rušnosti" způsobuje jakousi nudnost sítě, a uživatelé se tak už na Google+ nevracejí.

Průměrná aktivita se na Google Plus každým měsícem snižuje, čímž se síť dostala do velkého problému, ze kterého už možná jen tak nevybruslí.

 

 

Právě se děje

Další zprávy