Google Chrome porazil Internet Explorer

tl
25. 5. 2012 10:26
Prohlížeči od Googlu se po čtyřech letech podařilo porazit Internet Explorer

Internetový prohlížeč Google Chrome po čtyřech letech od svého vzniku překonal tento týden Internet Explorer od Microsoftu a stal se nejpoužívanějším prohlížečem na světě. Zjistil to server StatCounter.com, který se zabývá nejrůznějšími webovými statistikami.

Zatímco dnes používá Google Chrome přes 32 procent uživatelů, ještě před rokem to bylo pouhých 19, a byl tak až na třetím místě za Internet Explorerem s 43 % a Firefoxem, který používalo necelých třicet procent uživatelů.

Přesto toto ale není první případ, kdy byl Chrome nejpoužívanější. Podařilo se mu to například jeden víkend v březnu, a to proto, že dominantní Internet Explorer je používán zejména v korporátním prostředí, a tak o víkendech počet jeho uživatelů klesá. Tato dominance Chromu byla ale vždy jen několikahodinová.

Google Chrome si získává své uživatele především díky jeho rychlosti a jednoduchosti. Kromě toho mu ale také velice pomohl účinný a originální marketing společnosti Google, který se neomezoval jen na internetové odkazy, ale přesáhl i do ulic a televize. Díky tomu se mu za čtyři roky podařilo to, co se Firefoxu nepodařilo za devět let.

I když si Chrome už týden drží pozici nevyužívanějšího prohlížeče na světě, v České republice si takovou popularitu nezískal a je až na třetím místě za Internet Explorerem. První místo si u nás zatím s přehledem drží Mozilla Firefox s 37 procenty.

--------------------------------------------------------------------------------

Stáhněte si internetové prohlížeče.

 

Právě se děje

Další zprávy