Nový iPad se začal prodávat v Česku. Má rychlý start

ČTK ČTK
23. 3. 2012 10:00
Doporučená cena se pohybuje od 12 290 do 19 890 korun
Foto: Vojtěch Marek

Praha - Společnost Apple začala na českém trhu prodávat svou novinku, tablet iPad 3. Výrobek nabídla od osmi hodin ve svém internetovém obchodě, od dopoledne je k dostání také u pěti certifikovaných prodejců a v dalších velkých internetových obchodech.

Někteří zájemci si přivstali a stáli na něj před pražskou prodejnou frontu, ta však nebyla příliš dlouhá. Před prodejnou nedaleko Václavského náměstí se před otevírací dobou sešla zhruba dvacítka lidí.

Reportáž a fotografie ze zahájení prodeje připravujeme.

Doporučená cena pro Česko se pohybuje od 12 290 korun za verzi 16 GB s Wi-Fi až po 19 890 korun za verzi s pamětí 64 GB a rychlým mobilním připojením.

Nový model má proti starším verzím rychlejší dvoujádrový procesor, mnohem ostřejší displej a lepší fotoaparát a podporuje také rychlé mobilní sítě LTE. Novinka v pátek vstupuje na trh také v dalších 24 zemích.

Apple zahájil prodej nového iPadu v prvních 11 zemích minulý pátek a do pondělka prodal tři miliony zařízení, což je dosud nejrychlejší start prodeje iPadů. Ve Spojených státech stojí 499 dolarů, tedy zhruba 9290 korun.

iPad má na českém trhu vedoucí postavení, podle odhadů se na něj v budoucnu zřejmě budou dotahovat tablety s operačním systémem Android.

Obrázky nového iPadu a fotky prvních majitelů ze světa najdete vlevo.

 

Právě se děje

Další zprávy