HTC One X v americkém vydání postrádá čtyři jádra

Adam Fiala
29. 2. 2012 7:29
V USA se telefon HTC One X bude muset obejít bez čtyřjádrového procesoru
HTC One X
HTC One X | Foto: HTC

Na Mobile World Congress 2012 je jasným hitem prezentace čtyřjádrových telefonů. Novinka letošního roku by měla zahýbat s technologiemi mobilních telefonů a rozšířit možnosti výkonu smartphonů. Jeden model plánuje i společnost HTC. Jejich One X bude mít čtyři jádra. Tedy všude kromě Ameriky.

Problém se sítí LTE

Tam plánuje uvedení ve spolupráci s telefonním operátorem AT&T. Kvůli podpoře poslední generace bezdrátové internetové sítě 4G  přijde telefon o silné procesorové vybavení. Síť LTE, která je v provozu v na severoamerickém kontinentu, vyžaduje i kompatibilní čip. Právě procesor v HTC One X nebyl při výrobě před několika měsíci uzpůsoben těmto možnostem, a firmy ho tak musí nahradit starším dvoujádrový procesorem. Jestli podobný problém řeší společnosti LG s Optimus 4X HD nebo Samsung s Galaxy S III, není zatím známo.

One X s Androidem Ice Cream Sandwich

Zbytek světa zvyklý na 3G síť se však čtyřjádrového kousku HTC dočká. Až první recenze ukážou, jestli dokázal možnosti nového procesoru smartphonu zužitkovat, nebo jestli to jenom hezky zní. Připočtěte si ale pořádně velkou HD obrazovku a užití operačního systému Android 4.0.

 

Právě se děje

Další zprávy