3D tablet s Ice Cream Sandwichem je na dohled

Adam Fiala
12. 1. 2012 5:18
3D už umí televize, monitory, herní konzole a smartphony. Co zbývá? Tablety
3D tablet bez brýlí od čínského výrobce aigo.
3D tablet bez brýlí od čínského výrobce aigo. | Foto: Aktuálně.cz

Trojrozměrné šílenství pohltilo průmysl s elektronikou. Je to módní, zábavné a pro zákazníky to má očividnější přínos než lepší výkon. Z kinosálů se 3D přeneslo na televizory, aby buď se speciálními 3D brýlemi, nebo bez nich, zprostředkovalo úžasný filmový zážitek. Trojrozměrné zobrazení se usídlilo i v herním průmyslu, už aby tu byla virtuální realita. Brzy se svého 3D dočkají i tablety.

3D tablet s Androidem

Výrobci se teď začnou předhánět a CES 2012 je pro to vhodným prostorem. Ještě před začátkem veletrhu na sebe stihla upozornit čínská firma Aigo. Její přístroj bude disponovat operačním systém Android Ice Cream Sandwich a kvalitním LCD displejem o vysokém rozlišení. Ten bude schopný vytvořit efekt 3D bez nutnosti použití speciálních brýlí. Technologie se bude podobná té použité v herní konzoli Nintendo 3DS. Ta umí přepínat mezi 3D a normálním zobrazením.

MasterImage, Apple a jiní

Před nějakou dobou se zdálo, že jako první s 3D tabletem přijde LG, ale jejich výrobek nenabídl nic než focení ve 3D se zobrazení za použití červenomodrých brýlí. Společnost aigo se zatím zabývala hlavně výrobou přenosných přehrávačů typu MP3. Na CES 2012 se pokusí předvést i další, např. MasterImage. Ten bude mít desetipalcový tablet nabízející stejné funkce. Ještě dávno předtím, v roce 2010, si nechal jistou technologii 3D patentovat i Apple. Zatím však nebyl použit, možná v iPadu 3 či budoucích.


 

Právě se děje

Další zprávy