Bude nejtenčí a nejlehčí ultrabook Toshiby nebo Aceru?

Adam Fiala
10. 1. 2012 4:12
Na dobu omezenou technologickým pokrokem by mohla Toshiba převzít parametr nejlehčího a nejtenčího ultrabooku
Foto: SOFTPEDIA.COM

Notebooky existovaly jako konkurence stolním počítačům zásluhou své přenosnosti. Jak čas plyne, zvyšují se nároky na tuto vlastnost. Zatímco mezi notebooky se rojí typ ultraportable, Intelem prosazovaný ultrabook tlačí na zlepšování svých parametrů. Toshiba by na startujícím veletrhu CES 2012 měla představit nový model ultrabooku, který trumfne ostatní. Možná ho ale předběhl Acer.

Patnáct milimetrů tloušťky

Společnost by ráda pro svůj přístroj získala nálepku nejlehčího a nejtenčího modelu. Netbooky by měly utrum a ti, co si málem pořídili tablet kvůli vhodné velikosti, mají důvod přemýšlet. Každopádně označení světově nejtenčího a nejlehčího Toshibě pravděpodobně dlouho nezůstane. Pokrok v technologickém světě je neúprosný. Jedině, že by už teď připravovala další, ještě lepší model. Ostatně na veletrhu CES 2012 může potkat značnou konkurenci. Acer Aspire S5 má pouhých 15 mm.

Dále tablet a 3D televizor

Toshiba každopádně počítá s obrazovkou 13,3 palců. V pondělí stihla představit už jeden ultrabook, který má 14 palců a uvidíme, jestli se dočkáme ještě něčeho dalšího. V plánu je každopádně (taktéž nejlehčí a nejtenčí) tablet s desetipalcovým displejem. V rukávu pak schovává ještě nový model 3D televizoru bez stereoskopických brýlí.

 

Právě se děje

Další zprávy