Sociální síť So.cl chce ušetřit čas hledání na webu

Adam Fiala
29. 12. 2011 5:42
Sdílejte své hledání na internetu, vyzývá Microsoft se So.cl
Úvodní stránka sociální služby So.cl od Microsoftu. Zdroj: http://so.cl
Úvodní stránka sociální služby So.cl od Microsoftu. Zdroj: http://so.cl | Foto: Aktuálně.cz

Společenského vyžití není na internetu nikdy dost. S Mojí historií na Facebooku se člověk může rovnou přestěhovat do počítače a živit svoje virtuální CV, na Twitter se dostane ze smartphonu Apple a tabletu s OS Android každý, aby s omezeným počtem slov sdělil své pocity. A Google má Google+. Zdálo se, že Microsoft ostrouhá, ale pravdou je, že konečně přivedl k životu projekt s původním názvem Tulalip. Seznamte se se So.cl.

Studentská spolupráce

Microsoft  dobrovolně říká, že nechce konkurovat Facebooku, LinkedIn a dalším zavedeným službám sociálních sítí. Naopak jeho snahou je dosáhnout prostřednictvím So.cl větší integrace a nabídnout lidem další možnosti, jak sdílet obsah se svými přáteli. Jednou z výrazných domén So.cl je vyhledávání. Tam nejvíc spolupracuje s vyhledávačem Bing od Microsoftu. S pomocí So.cl může člověk sdílet všechny údaje o tom, co vyhledává. Microsoft tím míří na studenty. Odkazuje se na to, že často pátrají po stejných věcech a tímto způsobem mohou ušetřit práci. Jako by šel Microsoft ke kořenům Facebooku, který startoval na interní síti vysoké školy.

Skupinové sledování videa

So.cl přichází i s dalšími dovednostmi. Umožní třeba chat s větším počtem uživatelů, během kterého všichni sledují stejný videoklip. Pak na něj reagují a komentují ho. Navzájem se jako při klasickém videochatu ovšem nevidí. Další funkce se týkají obrázků. Uživatel může snadno vytvořit koláž obrázků a fotografií, na které na internetu narazil. Ovšem nemůže počítat s tím, že by sám mohl nějaké fotografie, třeba vlastní, nahrávat. Každopádně Microsoft se zaměřil na školní prostředí a rozjel spolupráci s newyorskou univerzitou či vysokou školou ve Washingtonu. Jestli se projekt rozvine, ukáže čas.

 

Právě se děje

Další zprávy