Windows 8 podle analytiků neuspějí, nikdo je nechce

LP Fish
6. 12. 2011 17:20
I když po vizuální stránce budou Windows 8 velká změna, podle analytiků jinak neobsahují nic zvláštního, co by uživatele Windows 7 přimělo k upgradu.
Foto: Microsoft

I když Microsoft ještě nespustil ani betaverzi svého nového operačního systému Windows 8, už se objevují prognózy, že jeho nasazení nebude znamenat obchodní úspěch.

Vyplývá to například z výzkumu agentury IDC s názvem: Celosvětová infrastruktura systémových programů. Deset hlavních předpovědí.

Windows 8 nepřinášejí podle analýzy nic tak zásadně nového, co by přesvědčilo firemní, ale i individuální zákazníky, aby na svých laptopech a stolních počítačích upgradovali systém z předchozích Windows 7.

Jen nové počítače

Podniky se budou starší verze operačního systému držet také proto, že se budou chtít vyvarovat problémům s kompatibilitou nového rozhraní Metro.

Co se týká stolních počítačů a laptopů se tak podle analýzy bude muset Microsoft spokojit se zákazníky kupujícími si nový počítač, na kterém bude Windows 8 nainstalován.

"Windows 8 budou pro tradiční uživatele osobních počítačů irelevantní a neočekáváme, že by docházelo k větším upgradům směrem z Windows 7 k Windows 8," říká mimo jiné zpráva.

Kdo pozdě chodí

IDC však nevěří ani v budoucnost Windows 8 na tabletech a předpovídá Microsoftu pro rok 2012 zklamání z prodeje.

V tom se podle PCWorld shodují s další skupinou analytiků Forrester, podle kterých přichází Windows 8 na trh s tablety pozdě a nebude schopný konkurovat přístrojům od Applu nebo na platformě Android.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy