Kdo z Čechů umí nejlíp hacknout Kinect? Finále je tady

Jan Kovalík
29. 11. 2011 15:00
O vítězi soutěže v úpravách herního ovladače Kinect MOJE KONZOLE můžete rozhodnout i vy ve středu 30. listopadu v pražském hackerspace brmlab.

Kolem pohybového ovladače Kinect je poslední dobou rušno. Ovládání pohybem těla míří z herních konzolí na běžná PC, firma podpořila uživatele vydáním oficiální SDK, která usnadňuje programování Kinectu, a řady uživatelů se pouští do experimentování.

Pokud se o možnostech využití Kinectu mimo běžné hraní chcete dozvědět víc nebo se jen chcete nechat inspirovat, přijďte tuto středu do holešovického hackerspace brmlab, kde proběhne finále soutěže MOJE KONZOLE.

Od 16:00 bude postupně představeno šest interaktivních projektů, které možnosti počítačového vidění využívají. A v 20:00 budou vyhlášeni vítězové

Tip: Přímý přenos můžete sledovat zde: stream z brmlabu

Stroje, které vidí

MOJE KONZOLE je soutěž o nejlepší interaktivní projekt, založený na modifikaci herního hardwaru.

Zaměření projektů není nijak tématicky omezeno. Představeny budou umělecké projekty, ale také čistě praktické prototypy, které možná v blízké budoucnosti naleznou uplatnění v reálném životě.

Součástí soutěžního večera budou i dvě přednášky. O tom, co je a jak funguje počítačové vidění promluví Andrej Boleslavský (CIANT), Štěpán Bechynský (Microsoft) pak promluví o možnostech programování Kinectu za použití oficiální SDK.

Přijďte se poradit

Informace o soutěži a jednotlivých projektech najdete na soutěžním webu nebo v článcích Dataramy. 

V brmlabu pak bude možnost promluvit si s autory projektů, poradit se se zkušenými vývojáři a na vlastní kůži vyzkoušet, že se využití herního hardwaru nemusí omezovat na střílení nestvůr nebo závodění v rychlých autech.

O herní konzoli Xbox 360 s pohybovým ovladačem Kinect, Arduino, vstupenku na berlínské Transmediale a další hodnotné ceny se utkají tyto soutěžní projekty:

TouchTable
Footnote
Enter:in' Wodies
Robotická ruka
Interaktivní památník holocaustu
Vase Designer

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy