Vase Designer Josefa Průši spojuje Kinect s 3D tiskem

Jan Kovalík
24. 11. 2011 9:00
Virtuální hrnčířský kruh Josefa Průši bude k vidění 30. listopadu v holešovickém hackerspace brmlab. O vítězi soutěže v úpravách herní konzole Kinect MOJE KONZOLE! můžete svým hlasem rozhodnout i vy.
Foto: Josef Průša

Představujeme projekty, které se 30. listopadu utkají v soutěži MOJE KONZOLE. O vítězi klání v upravování herních ovladačů můžete rozhodnout i vy - stačí, když se zúčastníte finálového večera v pražském hackerspace brmlab!

Josef Průša (21) je v české i světové IT komunitě dobře známý jako hlavní vývojář projektu RepRap, který se zaměřuje na trojrozměrný tisk.

Do soutěže MOJE KONZOLE přichází se svou novinkou, kterou hodlá demonstrovat, jak by v blízké budoucnosti mohl vypadat proces designu nových výrobků.

Navrhni a vytiskni

Kinect Vase Designer umožní za použití Kinectu uživateli rukama vytvořit virtuální vázu. "Virtuální hrnčířský krh" ale nekončí jen u navržení designu. Josef využívá svých bohatých zkušeností s open-source hardwarem a nabízí uživateli možnost vytvořený objekt zhmotnit v reálném světě, stisknutím tlačítka Tisk na připojené 3D tiskárně.

Taková váza je pak za několik desítek minut vyrobená, nebo jak Josef často říká "vytisknutá", a připravená k použití.

Celý proces od designu k tisku si bude možné vyzkoušet 30. listopadu v holešovickém brmlabu, kde proběhne finále soutěže MOJE KONZOLE.

"Je to jedna z možností jak by brzo mohl vypadat běžný nákup v obchodě, stejně tak jako dnes vázu si v budoucnosti budete moci navrhnout střih šatů nebo křivky auta. Výrobek si pak za pár chvil budete moci vyzvednout," říká Josef.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy