Amazon uvedl na trh čtečku Kindle Touch

Adam Fiala
16. 11. 2011 5:29
Všichni napjatě očekávají hlavně Kindle Fire, málem by se tak zapomnělo na Kindle Touch
Foto: Engadget.com

Zraky všech recenzentů i technologických nadšenců se upírali k tomu, jak si Amazon poradí se svým prvním tabletem, který chce konkurovat iPadu 2. Neměli bychom však přehlédnout, že do prodeje vypustil i Kindle Touch. Na jednu stranu nezajímavá čtečka e-knih, jakých už je mnoho a s jakou Amazon začínal. Ve své podstatě je totožná jako klasická knižní čtečka Kindle, ovšem s tou výhodou, že nabízí ovládání před dotykový displej. Umožní také výpůjčky v nové knihovně od Amazonu.

Rozesílání zásilek začalo dřív

Původně se předpokládalo, že Kindle Touch splní první předobjednávky až 21. listopadu. Amazon posunul datum rozesílání, a tak se Kindle Touch podíval na svět ještě před sedmnáctým listopadem. Základní verze Kindle od Amazonu si vystačila s ovládáním přes sérii klasických tlačítek, což ke čtení knih bohatě stačilo. Obrazovka Kindle Touch je doplněna o infračervené dotykové ovládání.

Rozdíly mezi Kindly

Jinak využívá klasickou technologii šestipalcového displeje s elektronickým inkoustem. Zůstává tak věrný černobílému zobrazení s šestnácti odstíny šedi. Je o něco menší a lehčí, velikost paměti a výdrž baterie se nemění. Kindle Fire pak posouvá laťku k úrovni klasického tabletu - barevný dotykový displej, OS Android, aplikace. Kindle Touch se v základní verzi s Wi-Fi a s reklamami prodává za 99 dolarů (cca 1 800 korun), oproti tomu Kindle Fire se počítá za dvě stě dolarů (3 600 korun).

 

Právě se děje

Další zprávy