Toshiba chystá tenký a lehký tablet Regza AT700

Adam Fiala
14. 10. 2011 5:52
Na veletrhu CEATEC předvedla Toshiba nové modely tabletů. Jaké jsou ale její starší modely AT100 a Folio 100?
Toshiba Thrive tablet
Toshiba Thrive tablet | Foto: http://us.toshiba.com

Japonská Toshiba plánuje uvést na trh dva nové typy tabletu, které předvedla na veletrhu CEATEC. První nese označení Regza AT700 a disponuje 10,1 palcovým displejem, vážit bude 558 g a tloušťka čítá pouhých 7,7 mm. Ne nadarmo tak chce Toshiba postavit propagaci na neobyčejných rozměrech a prodávat ho jako nejtenčí a nejlehčí tablet ve své kategorii. Když ho vyměníte za iPad 2, ušetříte ovšem jenom 50 gramů váhy. Druhý tablet také spadá pod sérii REGZA, ve výbavě má sedmipalcový display a v obchodech ho budete hledat pod označením AT3S0. Oba přístroje pojedou s operačním systémem Android 3.2 Honeycomb. Než se však dostane na trh mimo Japonsko, ještě si počkáme. Jaké jsou ale modely tabletů Toshiba, které už si můžete koupit i v Čechách?

Toshiba AT100

Na českém trhu jej naleznete pod uvedeným pojmenováním, ve světě však používá pojmenování Toshiba Thrive. Operuje s Androidem 3.1 a 10,1 palcovým displejem. Na Engadget.com přístroj zhodnotila Dana Wollman.

„Koupíte ho s balíkem použitelných aplikací, které jsou už nainstalovány, takže nemusíte zbytečně projíždět Android Market. Je jedním z prvních, který používá OS Android 3.1 s vylepšenou verzí Honeycomb. Ačkoli je display poměrně jasný, dobrých pozorovacích úhlů je málo.  Malé stereo reproduktory jsou hlasité, ale ne dost. Když jsme sledovali film s hlučnou klimatizací v pokoji, nechali jsme hlasitost na maximu a ani na moment jsme necítili potřebu to měnit. Baterie má vydržet až 11 hodin, ale při testu se v porovnání s ostatními produkty ukázalo, že malá baterie se vybije dost rychle. Vydržela jen 6 hodin a 25 minut. Většinu času ale přístroj reaguje bryskně na dotykové povely, problémy nejsou ani při zoomování a apod. Za zmínku však stojí občasné zpomalení, to když jsme zmáčkli tlačítko „home" a minimalizovali tím všechny aplikace."

Toshiba Folio 100

Tento tablet je starší, používá OS Android 2.2 a má Nvidia Tegra 2 s dvoujádrovým procesorem, displej má 10,1 palce a váží 760 g. Kapacita vnitřní paměti je 16 GB. Davida Ludlow o něm na Expertreviews.co.uk napsal: „Samotné hardwarové vybavení je slibné, ale snadno se dá najít až příliš mnoho výtek, než aby stál tablet za koupi. Je z něj přímo cítit levnost, plastový materiál tvořící obal připomene notebook. Je to tím, že zadní část je kvůli baterii odnímatelná. Display je dostatečně světlý a má živé barvy. Jenomže stačí ho lehce naklonit a ztrácí se provedení barev i rozlišení. Neočekávejte ani, že by Toshiba vybavila přístroj mnoha aplikacemi, naopak. Nejbolestnější to je v případě aplikací Google pro Android. V konečném výsledku tak Folio 100 nevypadá jako konečný produkt. Použití je jednoduše nepříjemné, ať už kvůli pozorovacím úhlům, nebo tlačítkům se špatnou odezvou."

 

Právě se děje

Další zprávy