Japonský veletrh CEATEC uvedl řadu zajímavých novinek

Adam Pešek
13. 10. 2011 9:56
Veletrh CEATEC představil v Japonsku řadu produktů a technologií, které do Evropy přijdou nejdříve za několik let
japonský veletrh CEATEC
japonský veletrh CEATEC | Foto: Aktuálně.cz

Jednadvacet metrů dlouhá a pět metrů vysoká LED stěna společnosti Sony, nové čtečky elektronických knih Galapagos od výrobce Sharp, řada tabletů či smartphonů, z nichž některé jsou obohacené o alkohol tester nebo měření radiace. To je jen zlomek z množství produktů uvedených na japonském veletrhu s moderními technologiemi CEATEC.

Jedním z těch nejzajímavějších je dálkové ovládání společnosti Murata Manufacturing, které se místo tlačítky ovládá ohýbáním či kroucením. Technologie využívá speciální průhledný organický film, jehož možnosti pak lze využít i u dotykových skel mobilních telefonů. Film totiž rozpozná i vyvíjený tlak, a u ovládání mobilních telefonů by tak do budoucna mohl přibýt třetí rozměr.

Společnost Panasonic představila první fotoaparát s mobilem Lumix Phone, jenž pro snímání využívá stejnou technologii jako kompakty Lumix, nebo novou řadu 3D kamer pro videoamatéry. Toshiba zase přišla s prvním 3D televizorem, který půjde do běžného prodeje, a nebudou k němu třeba speciální brýle.

 

Právě se děje

Další zprávy